top of page

mån 18 mars

|

Kovalam

Hälsoresa till Indien – med ayurveda & yoga

Vi förtrollades av Kerala – God’s own country – som delstaten kallas, och visste direkt när vi var där att vi vill dela med oss av denna vackra plats. Det är ett paradis med sin variation av frodig grönska, …. berg och gyllene stränder med susande havsvågor.

Registration is Closed
See other events
Hälsoresa till Indien – med ayurveda & yoga
Hälsoresa till Indien – med ayurveda & yoga

Tid & plats

18 mars 2019 15:00 – 25 mars 2019 11:00

Kovalam, Kovalam, Kerala, India

Om eventet

Värdesätter du din hälsa?

Vi bjuder in dig till att följa med oss till vackra Kerala i Indien för att under en vecka stärka din hälsa genom livsläran ayurveda och den förenande yogan.

Vi förtrollades av Kerala – God’s own country – som delstaten kallas, och visste direkt när vi var där att vi vill dela med oss av denna vackra plats. Det är ett paradis med sin variation av frodig grönska, …. berg och gyllene stränder med susande havsvågor. Av de 2,5 veckor vi var där fann vi en favorit i Kovalam, det ayurvediska centret Manaltheeram. Ett lugn infann sig när vi landade på denna plats. Vyerna, ljuden, naturen, maten, behandlingarna och personalen – allt andades hälsa och läkande. Vi älskade vår hälsovecka!

// Tina & Håkan

Vi vill ta dig till att bo på den plats vi blev förälskade i; vackra Manaltheeram vid havet utanför Kovalam. Det är en underbar plats att låta din kropp och själ bli omhändertagen, närd och balanserad. Manaltheeram är ett ayurvediskt hälsocenter med flertalet läkare och terapeuter inom läran. De har ett research center som odlar egna örter och framställer egna örtpreparat. Det förhöjer hela upplevelsen känner vi när maten bli livets medicin och medicinen är moder jords naturligt odlade örter.

Du kommer under en vecka få daglig ayurvedisk läkarkonsultation med en djupare kartläggning första dagen. Där kommer du få information om ayurvedan och dess uppbyggnad, samt få din/dina dosha/or fastställas och de obalanser som du eventuellt har. Utifrån det konstateras ditt individuella ayurveda terapiprogram för återhämtning.

Programmet inkluderar kroppsbehandling 90 – 120 min (obs: behandlingarna anses inte vara massage utan terapeutisk behandling med oljor, mjölk, örter och andra välgörande preparat anpassat till ditt unika behov.). Terapin blir en återhämtning för sinnet, kropp och själ, och förnyar huden, stärker ditt system för att skapa långsiktig hälsa. Utöver det får du specialanpassad kost, samt örtpreparat utifrån ditt individuella behov.

På morgon och eftermiddag/kväll har vi yoga och mediterar tillsammans med fokus på att stärka och få flöde i vårt energisystem. Det är vackert att yoga nere på den långa gyllene stranden på morgonen, likväl som uppe på höjden från centrat vid solnedgången.

Det är en vecka med vila, varande, kroppsliga behandlingar, närande kost, hälsokonsultation av läkare och samtal oss emellan om att skapa rutiner för att stödja sin hälsa på hemmaplan. Du har givetvis även möjlighet till egen tid för sol, promenad, bad i hav och pool. Det finns även möjlighet till ytterligare yoga under dagen med centrets lärare.

På kvällarna bjuds vi på kulturprogram med musik och dans. Det är frivilligt att njuta av.

Vi ordnar även en frivillig utflykt, till självkostnadspris, till Kovalam för dig som är sugen på shopping och mer liv och rörelse.

Detta inkluderas:

7 nätter – del i dubbelrum – Garden Cottage Non AC.

Finns möjlighet till singelrum mot tillägg.

Daglig läkarkonsultation med hälsokartläggning

Dagliga ayurvediska behandlingar/terapier

Ayurvedisk vegetarisk helpension

Individuellt anpassad diet

Gratis örtmedicin under behandlingstiden

Information om Ayurveda

Yoga och meditation

Hälsohjulet med stöd i dagliga rutiner för hemkomst

Kulturprogram

Detta ingår inte:

Flyg till Trivandrum (vi stödjer så ni kan samflyga)

Transfer (vi hjälper till att ordna)

Frivillig utflykt till Kovalam (till självkostnadspris)

Vill ni förlänga er resa så hjälper vi gärna till med platser, resemål och hotell.

Pris, när och var?

Plats: Soma Manaltheram Ayurveda Beach Village,

Kovalam, Kerala

Datum: 190318 – 190325

Pris: EARLY BIRD 15 000 KR tom 180725

16 500 kr/person i dubbelrum

19 500 kr/person i enkelrum

Anmälningsavgift: 5 500 kr för att garantera din plats.

Avgiften är bindande. Detta pga strikta boknings- och avbokningsregler på centret.

Sista bokningsdag 30 november, 2018

Information

Försäkring: rese-, sjuk- och olycksfallsförsäkring ombesörjer deltagaren.

Visum: ansvarar och ansöker deltagaren om elektroniskt.

Giltigt pass: passet behöver vara giltigt 6 månader efter hemkomst.

Vaccin: grundskydd samt Hepatit A och gärna B.

Dela eventet

Althea logga.png
bottom of page